Veldenenwegen

algemeen

Reanimatie Training

wpadmin

Eerste hulp cursus

 

Wij bezochten vaak familieleden in de buurt van onze woonplaats en door nieuwe vaardigheden te leren konden wij een beetje onafhankelijker werken. Het gaf ons een gevoel van trots. Reanimatie was iets dat we moesten leren. Na de lessen kwamen familieleden bij ons over de drempel en in huis, waar we het reanimatieles voor het hele gezin noemden. Er waren misschien blauwe plekken en valpartijen, maar we hebben elkaars zelfvertrouwen zeker weten te vergroten.

Onszelf op reanimatie niveau 1

Dit is voor mensen die zijn opgeleid en geschikt zijn om een trainingssituatie aan te gaan met als doel te helpen in noodsituaties. U bent bijvoorbeeld op een oversteekplaats en weet dat er plotseling water, ijs of mensen kunnen stromen. U kunt de nadelige gevolgen van de val en de mogelijke verplettering van mensen of slachtoffers helpen verzachten door alleen hartmassage te geven wanneer dat nodig is.

We leerden ook een fundamentele reanimatietechniek, die bekend werd als de Heimlich-manoeuvre, en die inhield dat je in geval van nood een afsluitpunt moest vinden en je lichaamsgewicht moest gebruiken om het vastzittende slachtoffer in veiligheid te brengen en hem door een beknelde slagader of rib heen te helpen. Deze nieuwe techniek werd in onze lessen toegepast. Het Heimlich-manoeuvre leert ons nu hoe we de bloeding kunnen controleren en een leven kunnen redden.

Bij reanimatie niveau 2 ligt onze focus op het helpen kalmeren van het slachtoffer, het controleren van bloedingen en het controleren op brandwonden en zekere polsslag. Elke reanimatiecursus leert ons iets nieuws, elke cursist rondt de cursus af en is toegerust met de vereiste kennis om een leven te redden.

Als onderdeel van onze basiscursus leerden we ook enkele basistechnieken voor eerste hulp. Deze omvatten het Heimlich-maneuver, het helpen vrijmaken van verstopte slagaders, behandeling van sikkelcelanemie, zwemmershulp en de reanimatietechnieken.

Eerste hulp cursus volgen

Het is belangrijk dat u de EHBO-opleiding serieus neemt en geen lessen overslaat, zelfs als u geen instituut kunt vinden dat de cursus zelf verzorgt. Als u de cursus bij u thuis volgt, is het belangrijk dat u zich aansluit bij een klas die u voldoende reanimatietraining geeft en ook helpt bij het opleiden van uw assistenten.

Bovendien vind je deze cursussen meestal lucratief voor werkgevers, wat het voor hen gemakkelijker maakt om hun werknemers perfect te belonen. Al deze cursussen, van reanimatie tot eerste hulp, geven je bepaalde belangrijke voordelen. U krijgt een certificaat voor uw zelfverwezenlijking, zelfverzekerd van prestatie, en krijgt ook een kans om verhalen te delen met uw collega’s over uw ambulanceThoracale Reanimatie (AR) certificering.

Deze cursussen zijn niet allesomvattend, maar kunnen u begeleiden tot een bekwaam eerste hulp technicus. U kunt alle kennis in een korte tijdspanne opdoen, en ook uw vaardigheden aanscherpen voor elke dagelijkse werkomgeving. Het volgen van een eerste hulp opleiding kan worden beschouwd als een daad van weldadigheid, het kan u in grote mate helpen bij het veilig houden van uzelf, uw vrienden en uw familie voor een veiliger en aangenamer leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top