Veldenenwegen

algemeen

Interview met een expert Interview

wpadmin

Expert interview

 

Een interview met een deskundige kan bestaan uit vijf, tien of hoogstwaarschijnlijk vijftien vragen. Elk van deze vragen kan een antwoord van één of twee zinnen opleveren, maar kan ook interessanter en ingewikkelder zijn om te beantwoorden.

Onderzoekers kunnen een deskundigen interview gebruiken om de kenmerken van de onderzoeker te leren kennen en zijn of haar methoden en redenering achter alle vragen te begrijpen. De ervaring leert dat succesvolle geïnterviewden zelfverzekerd en goed georganiseerd zijn. Een interview met een expert is uitdagend en zeer effectief om te helpen bij het begrijpen van de technische aspecten van een gepubliceerd artikel, vooral als de auteur zeer technisch is.

Persoonlijkheidsmodi

Er wordt vaak gezegd dat elke expert het vraag-en-antwoordgedeelte van een expertinterview benadert met een flinke “waarom”. Omdat het duidelijk is hoe het nut de ondervraagde opbreekt, zal ik niet stilstaan bij de geest van de ondervraagde, en zal ik mijn commentaar eenvoudigweg putten uit observaties van andere meta-risico-onderzoekers en klassieke expertinterview pogingen.

Het helpt om te bedenken dat 90% van het universum van producten en technologieën niet kan worden opgelost of geoptimaliseerd. Het is daarom zeer waarschijnlijk dat tot 10% van de kennis van alle ondervraagden, in combinatie met zijn of haar specifieke achtergrond, deskundigheid of onderzoeksmethodologie, momenteel bruikbaar is. Het suggereert dat vragen die overkomen als “no way” of “I’m not even sure.” [3] – in de interview context meestal opdringerig overkomen, onnodig “destabiliserend”, demoniserend voor een geïnterviewde en zonder enige feitelijke basis. Maar “waarom” was een van de vragen die werden gesteld om de mate van identificatie van een persoon met de onderneming in een interviewcontext vast te stellen.

In dit artikel zal ik bespreken waarom u geen gebruik moet of kunt maken van een interview met een deskundige. Misschien ben je ook geïnteresseerd in een eerdere post over hoe je op pagina 10 van een expertinterview moet beslissen hoe je een persoon moet “interviewen”.

Om een goed beeld te krijgen van hoe we naar een expertinterview hebben gekeken, bekijk deze video van het belangrijkste UXL evenement, “User Lifecycle as UX Experiment” [4]. Ook [5], video’s en dia’s) van dezelfde UXL meetup.

De video ging verder op een aantal principes van effectieve Ecosystem Conversations…. Het beantwoorden van sommige commentaren op Dateline creëert onnodige context

Na verloop van tijd en na veel gesprekken over User Lifecycle -> meer details over User Interactions -> wat meer details over User Interactions -> en nog wat meer details over User Interactions -> onderzoekstips inclusief wat suggesties voor drukke UX onderzoekers om de korte en eenvoudige User Interactions te krijgen -> was het bijna over de helft van de tijd, maar ik vond het de moeite waard om hier te vermelden voor toekomstige referentie. Het proces voor het hebben van een nuttig Ecosysteem Gesprekken die je kunt bouwen met User Interaction Onderzoek en Verminderde Gebruikers Reacties

Lees meer:

Bedrijfsfilm maken

Tekstschrijver Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top