Wat zijn de voordelen van rozen.

Wietzaden

Wanneer werd cannabis een populaire plant? Het gebruik van wietzaden gaan terug tot 3.000 v. Chr. waar een van de Anunnaki stenen in de Egyptologie de plant terug dateert tot 3.000 v. Chr. waar er in de Bijbel over geschreven schijnt te zijn. De plant werd door de oude Grieken en Romeinen gebruikt als kalmerend middel of als wondermiddel tegen bepaalde kwalen. De Griekse wetenschapper, leraar, Platippus, schreef ‘De Ragaea’, waarin werd gesproken over de genezing van folliculaire astma. Dit was een beroemd medisch boek met lenzen voor het oog en een spons om in de mond te stoppen om slechte adem te absorberen. Het Stoïcijnse axioma, “othimes upon the grapes” verwijst naar het bewateren van de plant om hem vrucht te laten dragen.

Het waren de Grieken die het gebruik van de plant voor medicinale doeleinden ontwikkelden. Zij namen het zaad van de plant en voegden er een kruid aan toe dat thymol werd genoemd, een geurig derivaat van thymol, dat uit deze plant werd gewonnen. Als gevolg daarvan vonden zij uit wat wij nu kennen als potpourri. Hun kennis van zowel het medicinale als het culinaire gebruik bracht hen ertoe de Chinezen en Romeinen na te volgen en hun eigen planten te kweken. Het roken van cannabis werd in delen van Europa populair, deels omdat het voor medicinale doeleinden werd gebruikt en het werd ingenomen tegen hoofdpijn, misselijkheid, braken en constipatie.

De eerste bundels van de eens zo gewaardeerde pijpen werden omwikkeld met speciale matten om de planten te bewaren. Latere containers werden gewijd aan alleen het heerlijke aromatische gebladerte. Linnaeus daarentegen beschouwde deze bundels matten als niets meer dan een pak druiven.

Het is interessant op te merken dat voor de teelt van de Anunnaki een harktechniek werd gebruikt, samen met olie die als huidlotion werd gebruikt. Deze werden bij de bereiding gestript en in een specifieke vorm gegoten, wat erop wijst dat de plant zowel om zijn geneeskrachtige als om zijn culinaire kwaliteiten werd erkend.

De beroemde samuraizwaarden die vandaag de dag worden gebruikt, zijn gemaakt van kool. De Japanners respecteerden samen met de Chinezen de kool om zijn zachte eigenschappen. Tegenwoordig zijn alle delen van de plant, waaronder de bloemen, de bladeren, de stengels en de wortel, populair in de Aziatische keuken. De wortel kan worden gekauwd om het sputteren volledig te elimineren en de bladeren kunnen in thee worden gegeten om de pijn te verlichten van een verstuikte knie of een maag die wordt aangevallen door het prikkelbare darm syndroom.

Laten we nu eens kijken naar enkele van de geneeskrachtige kwaliteiten die aan de kool worden toegeschreven. Twee eeuwen geleden bleek kool een onmiddellijk diureticum te zijn; hetzelfde concept is vandaag de dag nog aanwezig. Men weet dat ze helpen bij constipatie en de adventieve kuren voor de gewone verkoudheid.

Bij maagklachten neemt men voor de maaltijd een kop kwarkmelk met een snufje zout, 10 minuten na de maaltijd in plaats van een groot bord groenten. Deze thee wekt de eetlust op en zorgt ervoor dat men zich frisser voelt voor de volgende maaltijd.

Voor de bleke, roze getinte teint die cottarozen meestal hebben, gebruikt u een lauw badwater, 2 eetlepels water, 1 kopje azijn, 1 eetlepel rozenoliekorting die half zo sterk is, 1 eetlepel. Voor een avondbad neemt u een lauw bad met een kopje rozen. Zoet met aardbeien.

Dit zijn maar een paar van de nuttige dingen die je met rozen kunt doen. Rozen worden tegenwoordig vooral gebruikt als heesters in de tuinarchitectuur. Ze zijn niet al te moeilijk te onderhouden. Als rozen te dicht op elkaar worden geplant, kunnen ze als invasief worden beschouwd. Sommige variëteiten zijn bodembewoners, terwijl andere de voorkeur geven aan een plaats op het terras of op het dak, zolang ze maar voldoende zon krijgen.

Andere voordelen zijn het vermogen van de wortels om voedingsstoffen op te nemen die de plant voeden en hun vermogen om vitaminen en hormonen te produceren die altijd in de grond zitten. Dit zijn maar een paar van de dingen die rozen kunnen doen voor ons lichaam en onze huizen.

Het interessante van rozen is dat sommige mensen de ervaring hebben dat ze sommige dieren schade toebrengen. Meestal zijn deze gevallen te wijten aan onzorgvuldig gebruik van de plant. Zoiets eenvoudigs als uw huisdieren in de buurt van de plant laten komen bij het plukken of uw kinderen ermee laten spelen als het nog geen tijd is om ze te planten. Je moet weten dat er veel dieren zijn die je eigenlijk niet zo dicht mogelijk bij je planten wilt hebben. Het is beter om ervoor te zorgen dat deze dieren geen frustraties oplopen over je vegetatie.

Het volgende wat sommige dieren met uw rozen kunnen doen is de bloemblaadjes opeten. De manier waarop dit gebeurt is dat het dier de bloemblaadjes opeet, niet de roos zelf. Er zijn dieren die dit specifiek met de rozenknoppen doen, omdat deze de perfecte voedselbron zijn waar ze zich daarna mee voeden.

Lees meer:
Magische truffels 
Cbd cosmetica 

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *