Hoe voorkom je een hartstilstand

AED

 

Of u nu een medische professional bent, een paramedicus op afroep, een medisch instructeur, een lid van een sportteam, of een arts die studenten of het grote publiek wil leren hoe ze een AED moeten gebruiken, er zijn 3 belangrijke dingen die u moet doen om het apparaat veilig te laten werken: ervoor zorgen dat de elektroden correct zijn geplaatst, ervoor zorgen dat de patiënt goed op de borst ligt, en ervoor zorgen dat de schok in de juiste volgorde wordt toegediend.

De elektroden moeten correct op de borst van de patiënt worden geplaatst. Over het algemeen wordt dit gedaan door een meting te verrichten met een hartsensor, zoals een Doppler-apparaat of een apparaat dat de hartslag van de patiënt controleert. Als dit eenmaal is gedaan, moet u de precieze volgorde bepalen voor het indrukken van de “schok”-knop. De borstkas van de patiënt moet eerst omhoog gaan en dan snel weer omlaag. Dan, langzaam en geleidelijk stijgt de borstkas weer, en als een schok nodig is, zal dat na ongeveer 20 compressies blijven gebeuren. Zorg ervoor dat u de schokknop onmiddellijk verwijdert nadat een schok is toegediend, aangezien dit tot een hartstilstand kan leiden.

Zorg ervoor dat de patiënt goed op de borst ligt. Soms wordt dit gedaan door lichtjes op de borst te tikken met een zakdoek of een rugscrubs om de persoon rustig te houden terwijl hij wordt klaargemaakt voor de schok. Als er nog iemand ter plaatse is, controleer dan altijd twee keer of hij/zij ook in de juiste positie ligt.

U kunt ook overwegen een stun gun aan te schaffen die tegen een stootje kan, want dat is doeltreffender om een aanval af te schrikken. Denk er echter aan er een aan te schaffen die gemakkelijk te gebruiken is; u wilt er geen die tijd kost om op te laden, of die u op uw voeten moet richten om hem doeltreffend te gebruiken.

Onthoud dat iemand kalm en ontspannen houden een van de sleutels is tot het voorkomen van een hartstilstand. Als je hun geest offulating kunt houden en hun spieren gespannen, kun je gemakkelijk de schade aan het hart minimaliseren. Als u hun mond van beugels of zakken af kunt houden, zullen ze hoogstwaarschijnlijk niet in paniek raken, wat resulteert in een hoger slagingspercentage. Als u deze stappen volgt, zult u de hoeveelheid schade die wordt voorkomen aanzienlijk vergroten, evenals de hoeveelheid vooruitgang die patiënten met een hartstilstand boeken.

Zijn er risico’s verbonden aan het gebruik van een AED?

Niet iedereen krijgt een hartstilstand, maar de kans dat iemand een hartstilstand krijgt, is aanzienlijk groter nadat iemand betrokken is geweest bij een ongeval met een motorvoertuig.

Om dit te controleren, denk aan incidenten waarbij u betrokken was. Bent u gewond geraakt? Was u getuige van de gebeurtenis? Was u getuige van het auto-ongeluk waarbij het slachtoffer gewond raakte? Als u erbij was (wat betekent dat u aanwezig was bij het ongeval), was u dan getuige van geschreeuw of gesnik van de gewonde? Heeft u die persoon, of dacht u hem te hebben gezien, zien bewegen in de auto na het ongeval? Als u er niet bij was, vond u dat de persoon zich vreemd gedroeg, ongewoon gedrag vertoonde, of is u iets opgevallen dat u zorgen baart? Als u er niet bij was, zou u dan 112 bellen?

Als u op de plaats van het ongeval was, zou u dan kunnen beoordelen hoe erg de gewonde persoon gewond was? Wat zou u denken als u sirenes hoorde, opkeek naar de rook die uit de auto opsteeg, of de AED-technicus onderzocht die in de buurt van de auto aan het werk was? Als je opkeek, zou je dan de kleuren van de auto zien, of was hij gewoon zwart? Hoe zou u beoordelen of het veilig was om de persoon te benaderen, of zou u twee keer nadenken voordat u de persoon zou aanraken? Zou u het veilig vinden om de AED technicus te benaderen en hem of haar te vragen wat er gebeurd is? Zou u het veilig vinden om de ambulancebroeders te benaderen, zelfs nadat u hebt gehoord wat er is gebeurd, zelfs als u geen tekenen van letsel hebt gezien? Wat zou je denken als je alleen was op de plaats delict en al deze dingen zag?

Als u de AED technicus bent, kunt u niets aan het ongeval doen. Maar misschien kunt u uw kennis gebruiken om de persoon te helpen. Als je weet dat als ze de gaszak verwijderen, ze misschien in staat zijn om hun eigen leven te redden. Je moet zelfs beslissen of u wilt aanklacht in te dienen, want zelfs als de persoon overleefde de crash, ze kunnen hebben gehad een ernstige hersenschudding, waardoor ze niet in staat zijn om te werken voor lang.

Als u niet de AED technicus bent, is het belangrijk om deze dingen te onthouden:

a. Er is geen haast bij. Tijd is van essentieel belang. Het heeft geen zin om te reanimeren. Er wordt pas gestopt met reanimeren als er gedefibrilleerd wordt.c.

Lees meer:

AED online bestellen

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *