Veldenenwegen

algemeen

Hoe cacao en genezing te gebruiken

wpadmin

Cacao ceremonie

 

Ik gebruik het cacao ceremonie in mijn genezing, dankzegging en spirituele tradities sinds ik in de 20 was. Er zijn een paar eenvoudige dingen die ik doe om mijn ceremonie eenvoudig en effectief te houden.

1. mengen.

Mengen is een mooie manier om wat visuele elementen te creëren van wat er gebeurt. Soms meng ik de oliën in elkaar om een subtiele maar intens getextureerde ervaring te krijgen. Soms meng ik ze samen om een veld van superfijne deeltjes te krijgen die een iets geconcentreerder effect hebben. Soms meng ik ze gewoon omdat het er heel cool uitziet. Dit geeft je geest een manier om texturale kwaliteiten toe te voegen aan het weefsel van de meditatie.

2. Gebruik slechts ÉÉN grondstof per keer!

Dit zal u veel tijd en energie besparen. Het zal je ook een hoop psychisch sap besparen! Wanneer je zowel de cacao EN de hars gebruikt, worden de energieën diep gemengd. Dit is energetisch effectiever. Cacao is het rijkere, krachtigere, meer zeldzame aarde-extract van de heilige planten van Afrika en gematigdheid wordt aanbevolen om het hoogste goed te laten doordringen in het ritueel.

3. Geen scenario, alleen actie.

De meeste situaties in het leven zijn of positief of negatief. We geven ze een beetje van onze mentale aandacht en gaan dan ofwel met de stroom mee ofwel proberen we ons van de situatie te ontdoen door dingen te doen. Wanneer een situatie echt negatief is, weet je dat de enige mogelijke actie is om er op de meest efficiënte manier van af te komen. Wanneer je denkt dat je meer moet doen dan dit, schaam je je vaak voor je zwakte en zul je de situatie vermijden.

Verplaats in plaats daarvan je aandacht naar de situatie door drie zinnen te zeggen die de situatie beschrijven in het niet-belangrijke deel van de totale verandering die je probeert te creëren. Deze zullen je een groot contrast geven met de situatie als geheel. Bijvoorbeeld: “Ik voel me erg gedeprimeerd. De situatie is verwoestend voor mijn lichaam en ik ben machteloos om het te veranderen.” “Ik zit gevangen in een ongezonde relatie. De andere mensen in deze relatie zijn gewelddadig en controlerend. Ik ben machteloos om het te stoppen.”

4. Herhaal de mantra op de manier die voor jou het meest geschikt is.

Voor sommige mensen kan het chanten met een lange, deftige chantingstem beter klinken dan chanten op een kajaïsche herhaling. Jij beslist welke stem voor jou werkt. Van daaruit kun je kiezen om in een bepaald patroon of in een bepaalde taal te chanten. Het belangrijkste is dat je je concentreert op de intentie van het ritueel en je verbindt met wat je doet. Het kan ook gemakkelijker zijn om je het geheel voor te stellen als een beeld in je geest.

Nouarjemplatie is een techniek die je kunt gebruiken om je te helpen de bedoeling van het ritueel te bereiken door gebruik te maken van beelden en metaforen. Veel mensen gebruiken dit in hun rituelen, maar het afzwakken tot een eenvoudig “hier gebed” of “daar gebed” is misschien meer op zijn plaats. Je kunt foto’s, woorden, illustraties gebruiken, of wat je hart je ingeeft. Hoe meer je het ritueel en de beeldspraak gaat ervaren, hoe meer je het zult willen gebruiken.

Het ritueel afzwakken tot een meer natuurlijk klinkende “harmonie met de Aarde” kan je helpen dichter bij het gevoel van eerbied te komen dat de rituele intentie bekrachtigt. Probeer natuurlijke geluiden te gebruiken, zoals het splinteren van een ijsblokje boven een vuur, het vallen van de regen, of het kraken van bladeren die worden gegooid, enz. Deze eenvoudige voorbeelden van wat een ritueel kan inhouden, kunnen je helpen je brein te laten wennen aan het feit dat ritueel niet ingewikkeld of moeilijk hoeft te zijn. Het kan zo simpel zijn als het aansteken van kaarsen, het maken van een altaar dat je goddelijke aanwezigheid vertegenwoordigt, of het creëren van een omgeving die je heilige thuis vertegenwoordigt.

Lees meer:

edelstenen

kristallen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top