Veldenenwegen

kids

Het belang van kwaliteit boven kwantiteit

wpadmin

Hapjes baby

 

Wat is de betekenis van kwaliteit boven kwantiteit? Kwaliteit boven kwantiteit verwijst naar de kwaliteit van het voedsel dat je consumeert. Voedingsstofrijk voedsel betekent normaal gesproken dat het een grote hoeveelheid voedingsstoffen bevat in verhouding tot de calorieën die het bevat. Vergelijk deze voedingsmiddelen eens met de sterk bewerkte, nutriëntenarme en calorierijke voedingsmiddelen. Bekende voorbeelden zijn mozzies, kunstgranen, kant-en-klare dranken en soortgelijke snacks.

Genieten van onze babyvoeding is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van de spieren van ons kind. Wanneer ons kind twee jaar oud is, kunt u de afleiding van mozzies, suikerhoudende ontbijtgranen, Happy Meals en soortgelijke snacks uit zijn/haar dieet verwijderen. Hij/zij zal snel de smaak voor deze vers bereide natuurlijke voedingsmiddelen beginnen te ontwikkelen. Klinkt dit tegenstrijdig met wat de meeste ouders willen? En denkt u dat de voeding van uw baby 3 keer gezonder kan worden gemaakt met slechts een paar aanwijzingen? Je hebt het mis!!! Maar wat u niet wist is dat de voedingsstoffen in de meeste babyvoeding die u van plan bent aan uw baby te geven, verspild worden!

ulas gevoed, d.w.z. suikerhoudende ontbijtgranen, Happy Meals, commerciële snacks en soortgelijke soorten voedsel worden opgeslagen in de vetcellen. Dit soort voeding smaakt heerlijk, maar draagt weinig bij aan de gezondheid van uw kind.Tips-

Geef uw baby vers fruit tussen de maaltijden door (d.w.z. een appel bij de maaltijd, of een banaan voor tussen de maaltijden door)

Geef uw kind minder vaak voedingsmaaltijden en vervang deze door tussendoortjes van goede kwaliteit

Geef uw kind een voedzaam tussendoortje als hij/zij uit school komt

Geef uw kind een ander tussendoortje (bv. banaan met pinda’s, of vers fruit)

Geef je baby yoghurt en/of karnemelk om calcium binnen te krijgen

Zorg ervoor dat u alleen vetarm voedsel koopt.

Vermijd fast food

Geef kinderen geen snoep van buiten het huis

Beperk uw blootstelling aan TV zo veel mogelijk

Moedig uw kind aan om naar de kamer te gaan! Wanneer uw kind deelneemt aan een leuke activiteit, heeft hij/zij de neiging om “afgeleid” te raken en heeft hij/zij niet veel tussendoortjes nodig in een gemiddelde tijd. apparaten zoals TV, videospelletjes en tablets zijn in hun kamer gekomen en ze komen niet meer terug. Dus spelen ze verstoppertje. Af en toe spelen ze met een tablet en dat is hun tussendoortje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top